Passport

Think you're smart? Test your global knowledge with the FP Quiz

In each issue of FOREIGN POLICY, we test our readers with a grueling examination that tends to flummox even the most careful observers of world events.

Below is the FP Quiz from our latest issue, July/August 2007, which just hit newsstands today. Answer all eight question correctly, and we'll award you a free subscription to ... FP Passport. Enjoy.

  1. Which country sends the most students to study in the United States?
    1. China
    2. India
    3. South Korea

  2.  
  3. What percentage of U.N. peacekeepers are women?
    1. 1.9
    2. 4.9
    3. 7.9

  4.  
  5. Citizens of which country consume the most bottled water per capita?
    1. Italy
    2. Mexico
    3. United Arab Emirates

  6. How many nations have monarchs as head of state?
    1. 34
    2. 44
    3. 54

  7.  
  8. What percentage of e-mails sent each day are spam?
    1. 25
    2. 40
    3. 55

  9.  
  10. How many countries allow dual citizenship in some form?
    1. 51
    2. 101
    3. 151

  11.  
  12. On average, how many pirate attacks occur around the world each week?
    1. 4
    2. 14
    3. 24

  13.  
  14. What percentage of the world’s 6,000 languages are spoken in the Asia-Pacific?
    1. 31
    2. 51
    3. 71

When you're ready to check your answers, click here. No peeking!

And do check out all the great content from elsewhere in the magazine: From the 2007 Failed States Index to a declassified Vietnam-era CIA memo that eerily foreshadows U.S. dilemmas in Iraq, it's jam-packed with killer arguments, ideas, and insights on the latest global trends. Get it here.

And for immediate access to our incomparable archives and subscriber-only content, subscribe now for just over $2 per issue.

Passport

Answers to the July/August FP Quiz

Below are the answers to the FP Quiz from our July/August 2007 issue. How many did you get right?

1) Which country sends the most students to study in the United States?

Answer: B, India. Of the more than half a million international students who studied in the United States in 2006, nearly 77,000 hailed from India, followed by China (63,000) and South Korea (59,000).

2) What percentage of U.N. peacekeepers are women?

Answer: A, 1.9 percent. The United Nations hopes that in the years to come, 10 percent of its peacekeeping forces will be women. But today, females account for less than 2 percent of peacekeepers.

3) Citizens of which country consume the most bottled water per capita?

Answer: A, Italy. Americans lead the world in total bottled water consumption, but the average Italian drinks more of the stuff each year—54 gallons per person (as opposed to 27 gallons in the United States). That works out to a little more than 2 eight-ounce glasses of bottled water per Italian each day.

4) How many nations have monarchs as head of state?

Answer: B, 44. Dozens of monarchies were abolished during the 20th century, but 44 countries maintain a monarch as head of state. Of those, Queen Elizabeth II reigns over 16.

5) What percentage of e-mails sent each day are spam?

Answer: B, 40 percent. Of the more than 90 billion e-mail messages sent each day, nearly 37 billion are spam, or about 40 percent. That’s a remarkable rise from just five years ago, when spam accounted for just 21 percent of all e-mails.

6) How many countries allow dual citizenship in some form?

Answer: C, 151. Nearly 80 percent of national governments allow dual citizenship in some form.

7) On average, how many pirate attacks occur around the world each week?

Answer: A, 4. Pirate attacks are down by nearly half since 2000, but four occur on average each week. Most take place in Asian waters, with seas around Indonesia and Bangladesh host to nearly 100 attacks last year.

8) What percentage of the world’s 6,000 languages are spoken in the Asia-Pacific?

Answer: B, 51 percent. The Asia-Pacific is by far the world’s most linguistically diverse region, with half of the world’s spoken languages. But most languages claim few speakers: Ninety-six percent of the world’s languages are spoken by just 4 percent of the world’s population.